
Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝΤΡΕΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Στην Κύπρο χτυπά η καρδιά της Ελλάδος!
Συνέντευξη στον Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)
Δημοσιεύουμε σήμερα το 2ο Μέρος της συνεντεύξεως που παρεχώρησε στον «Στόχο» ο 26χρονος Ελληνοκύπριος εθνικιστής Αντρέας Αντρέου, συγγραφέας του πολυσυζητημένου βιβλίου «Το μέλλον των παιδιών μας», που μόλις κυκλοφόρησε από τις πατριωτικές εκδόσεις «Έκτωρ». Πρόκειται για ένα πολιτικό μυθιστόρημα που προαναγγέλλει τα όσα τραγικά θα συμβούν τα επόμενα χρόνια στην Κύπρο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αθρόας εισβολής μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Το βιβλίο συζητείται ήδη ευρύτατα στην Κύπρο και ο κ. Αντρέου είναι συχνά καλεσμένος τηλεοπτικών εκπομπών σε Κυπριακά κανάλια, όπως αυτή της περασμένης εβδομάδος στο «Λεμεσός TV» (μπορείτε να την δείτε εδώ https://tinyurl.com/nmv69a7f )
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ… «ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ»
«Στόχος»: Το Κυπριακό ζήτημα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στη Μεγαλόνησο εδώ και 47 χρόνια. Ποιοί ευθύνονται, κατά τη γνώμη σου, για το ότι δεν είναι τόσο γνωστές οι πτυχές του διεθνώς;
Α. ΑΝΤΡ: « Όλοι στην Κύπρο ευθυνόμαστε για αυτό. Και πρέπει να αλλάξει. Είναι αδιανόητο να μην διατρανώνουμε εντός Ευρωβουλής το ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι δικοινοτικό. Είναι αδιανόητο να συμμετέχουμε σε πενταμερή με την Τουρκία, κάνοντάς της το χατίρι, το οποίο ήταν η απουσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να πούμε σε όλους ότι τούτη η γη είναι γη Ελλήνων.»
«Στόχος»: Ως Κύπριος εθνικιστής, τι γνώμη έχεις για τους φίλους μας τους Εβραίους; Έβλαψαν ή ωφέλησαν τον Ελληνισμό; Είσαι υπέρ της Συμμαχίας Ελλάδος – Ισραήλ – Κύπρου;
Α. ΑΝΤΡ: «Είμαι υπέρ οποιασδήποτε συμμαχίας μάς φέρνει σε θέση ισχύος έναντι της Τουρκίας στη γεωπολιτική σκακιέρα. Τη δεδομένη στιγμή, είμαστε φίλοι με το Ισραήλ και με βρίσκει σύμφωνο αυτό. Και με πρόσφατη την κόντρα του Ισραήλ με την Παλαιστίνη, που βρισκόταν σε έξαρση, έπρεπε να πάρουμε ξεκάθαρα θέση υπέρ του Ισραήλ. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Παλαιστίνη συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με την Τουρκία και το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο. Να μη λησμονήσουμε ακόμη, και την παρουσία τους στην Αγία Σοφία, όταν τη μετέτρεψε σε τζαμί ο Ερντογάν.»
«Στόχος»: Είσαι άνθρωπος των θετικών επιστημών, άρα μορφωμένο παιδί. Έχεις την αίσθηση ότι η Μητέρα Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την Κύπρο, εφαρμόζοντας την άθλια ρήση του «Εθνάρχη» Καραμανλή… «Η Κύπρος κείται μακράν»;
Α. ΑΝΤΡ: «Ελλάδα δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Η μητροπολιτική Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τον Καραμανλή. Οι Κύπριοι εθνικιστές το ξέρουμε καλά αυτό. Η Κύπρος όχι μόνο δεν κείται μακράν, αλλά στην Κύπρο χτυπά η καρδιά της Ελλάδος. Να το καταλάβουν ΑΠΑΝΤΕΣ.»
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ
«Στόχος»: Στα τέλη Μαΐου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Έκτωρ» το πρώτο σου βιβλίο με τίτλο «Το μέλλον των παιδιών μας» Πρόκειται για ένα πολιτικό μυθιστόρημα που περιγράφει το ζοφερό μέλλον για τον Κυπριακό Ελληνισμό και προαναγγέλλει ότι είναι πολύ κοντά ο πλήρης αφελληνισμός της Κύπρου. Τι σε κάνει να είσαι τόσο απαισιόδοξος και γιατί να αγοράσει το βιβλίο σου ο μέσος ελληνόφωνος πατριώτης;
Α. ΑΝΤΡ: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι από εδώ τον συναγωνιστή και αδερφό, Αλέξανδρο Καρρά, για το έργο που επιτελεί, αλλά και για την εμπιστοσύνη που μού έχει δείξει. Προχώρησα στη συγγραφή αυτού του πολιτικού μυθιστορήματος, αφουγκραζόμενος την ανησυχία κάθε Εθνικά σκεπτόμενου νέου για το αύριο που μάς ξημερώνει. Με την έκπτωση αρχών, αξιών και ιδανικών που προωθούν στις μέρες μας, ναι, αυτό το μέλλον που περιγράφω αναλυτικά στο βιβλίο μου δεν είναι μακριά. Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε τα παιδιά μας να αναθραφούν όπως ακριβώς κι εμείς. Όπως ανέφερα και στην εκπομπή με τον φίλο Αλέξανδρο (σ.σ.: δείτε την εδώ ), σκοπός μου είναι να αφυπνίσω, αλλά και να συγκινήσω τον αναγνώστη του βιβλίου αυτού. Για αυτόν ακριβώς το λόγο αφιέρωσα χρόνο για αυτό το έργο. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει κάθε Έλληνας να το διαβάσει. Για να μην έχουν τα παιδιά του την ίδια τύχη με τον ήρωα του βιβλίου.
«Στόχος»: Στο βιβλίο σου περιγράφεις το κέντρο της Λευκωσίας ως… Ισλαμαμπάντ. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η συνεχιζόμενη Λαθροεισβολή θα οδηγήσει σε αντικατάσταση πληθυσμού στην Κύπρο και στην μετατροπή της σε… ισλαμική χώρα;
Α. ΑΝΤΡ: «Μα ήδη μας το λένε. Η Σακελλαρόπουλου, πρόσφατα, μίλησε για ανταλλαγή μας με τους λαθροεισβολείς. Δεν θα αφομοιωθούν με τίποτα, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.»
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Στόχος»: Τι σημαίνει για σένα ένας άνθρωπος να παραμένει πιστός σε αρχές, αξίες, ιδανικά, αλλά και στην θρησκεία του;
Α. ΑΝΤΡ: «Για μένα, αυτό είναι το παν. Όπως τονίζω και στο βιβλίο μου, η κοινωνία έχει περιέλθει σε αυτή την τραγική κατάσταση, λόγω λαθών που έγιναν, ή και ατολμίας, από αυτούς που πρώτοι έπρεπε να σταθούν στην πρώτη γραμμή. Εάν ένας άνθρωπος δεν μετακινηθεί ούτε σπιθαμή από τις ιδέες του και δεν τον συνεπάρουν τα υλικά αγαθά, τότε και μόνο τότε μπορεί να προσφέρει στο Έθνος και να του είναι χρήσιμος. Από τη στιγμή που θα παραμείνεις ιδεολόγος, τότε αυτό τον τρόπο ζωής θα μεταλαμπαδεύσεις και στα παιδιά σου. Να φροντίσεις όμως, να μην είσαι η όαση στην έρημό τους. Να συμπαρασύρεις κι άλλους μαζί σου. Μόνο τότε αυτό το Έθνος μπορεί να ατενίσει με αισιοδοξία το αύριο. Απαγορεύεται να φτάσουμε στο σημείο να βιώσουμε όσα περνά η οικογένεια που πρωταγωνιστεί στο «Μέλλον των παιδιών μας». Δεν μάς το επιτρέπει η Ιστορία, αλλά και οι πρόγονοί μας. Να μείνουμε κοντά στον Θεό, με αγάπη για την Ελλάδα και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την κοινωνία που μάς θέλει χωρίς αρχές και ιδανικά. Ας την αλλάξουμε αυτήν την κουλτούρα που μάς θέλει άπιστους.»
«Στόχος»: Στο βιβλίο σου αναλύεις και μια άλλη πτυχή. Τις διακρίσεις και την αδικία εις βάρος των Ελλήνων και στον αθλητισμό. Όλα αυτά βέβαια, αναφέρονται στο μέλλον. Πιστεύεις ότι ισχύουν και σήμερα;
Α. ΑΝΤΡ: «Βεβαίως. Αρκεί μια ματιά στις Ελλαδικές και τις Κυπριακές ομάδες για να το καταλάβεις. Πλειάδα ξένων ακριβοπληρωμένων παρελαύνουν στα πρωταθλήματά μας και δεν δίνονται ευκαιρίες σε δικά μας παιδιά. Πρέπει όμως και σαν κοινωνία, να είμαστε δίπλα σε όσα παιδιά δικά μας διαπρέπουν στο εξωτερικό και όχι να τους ασκούμε κριτική. Όπως έγινε και πρόσφατα με τις επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.»
