Είναι γνωστό το βιβλίο με τίτλο «Hitler’s table talk». Περιλαμβάνει απόψεις του Χίτλερ που εκφράστηκαν από τον ίδιο κατά την ώρα γευμάτων με τους συνεργάτες του. Οι συζητήσεις αυτές χρονολογούνται από το 1941 ως το 1944. Ο ηγέτης του Γ’ Ράιχ ανέπτυσσε από στρατηγικά και πολιτικά ζητήματα μέχρι φιλοσοφικά και θρησκευτικά. Οι τοποθετήσεις του για τα θρησκευτικά θέματα όμως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πολλοί θέλουν να παραβλέψουν το γεγονός πως ο Χίτλερ δεν πολεμούσε τον Χριστιανισμό στη χώρα του αλλά ούτε ερχόταν σε σύγκρουση με την Καθολική Εκκλησία. Στόχος του ήταν επίσης να ενώσει τις Προτεσταντικές εκκλησίες πράγμα το οποίο δεν κατόρθωσε. Πολιτικά υποστήριξε τον Χριστιανισμό. Κατόρθωσε να βάλει στο περιθώριο τις δογματικές διαμάχες Καθολικών και Προτεσταντών Γερμανών προκειμένου να συνυπάρξουν σε έναν αγώνα κοινό για την κατάληψη της εξουσίας. Αυτά έχουν παρουσιαστεί ήδη σε πολύ παλαιότερη ανάρτηση της ιστοσελίδας με όλες τις αναφορές από το «Mein Kampf». Πολλοί προσπαθούν να παρουσιάσουν τον γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό ως μια αναβίωση του Παγανισμού. Αναφέρουν συχνά πως ο Χίτλερ είχε αποκαλέσει τον Χριστιανισμό «μπολσεβικισμό της αρχαιότητας», χαρακτηρισμός που όντως βρίσκεται στις «Σημειώσεις Μπόρμαν» αλλά και στο βιβλίο που αναφέραμε στην αρχή. Επικαλούνται επίσης πως ο Φύρερ των Γερμανών θαύμαζε τον Ιουλιανό τον Παραβάτη, κάτι το οποίο επίσης αναφέρεται μέσα στις επιτραπέζιες συνομιλίες του. Όμως ο Χίτλερ δεν είχε τις ίδιες απόψεις με τον Χίμμλερ σχετικά με την αναβίωση της αρχαίας νορδικής θρησκείας. Έχουμε επίσης αναφερθεί παλαιότερα σε αυτό. Ο Χέρμαν Γκαίρινγκ μάλιστα είχε κράξει δημοσίως τους νοσταλγούς του Βόταν και του Θωρ.
Ο Χίτλερ προφανώς και δεν ήταν χριστιανός. Ήταν όμως πολιτικός. Όταν προσπάθησα λοιπόν να αποδείξω την ορθή του πολιτική βρέθηκαν αρκετοί ηλίθιοι να ισχυριστούν ότι προσπαθούσα να τον βγάλω χριστιανό. Όσο κι αν επέμενα να διευκρινίσω ότι παρουσίαζα απλώς την πολιτική του τοποθέτηση και τον χειρισμό του στο ζήτημα του Χριστιανισμού, αυτά τα αμόρφωτα φανατικά ζωντόβολα έκαναν ακόμα περισσότερο θόρυβο με τον ίδιο ισχυρισμό. Μάλιστα βρέθηκαν κάποιοι να πουν ότι επειδή μιλάω πάντα με πηγές και δεν μπορούν να με αντικρούσουν ιδεολογικά θα επιχειρήσουν να με καταστρέψουν σε προσωπικό επίπεδο.
Όμως είμαι ακόμα εδώ και μάχομαι για την Αλήθεια της Ιδέας και της Ιστορίας με στόχο να διαλυθούν οι μύθοι και η ημιμάθεια που κατέστρεψαν τον Εθνικισμό στην Ελλάδα. Μόνο όταν γίνει αυτό, μόνο τότε ο Εθνικισμός θα μπορέσει να διεισδύσει μέσα στις μάζες!
Δε διάβασαν όμως ποτέ το «Mein Κampf» όλοι αυτοί που λύσσαξαν εναντίον μου σε σημεία που δεν τους βολεύει: «Ακόμη, καθένας πρέπει να δράση – σύμφωνα πάντα με το θρησκευτικό του δόγμα – και όλοι πρέπει να θεωρούν σαν καθήκον τους από τα πιο ιερά, το να εναντιωθούν στον καθένα που με την συμπεριφορά του, τα λόγια ή τις πράξεις του, εγκαταλείπει την ίδια του την θρησκεία και τα κηρύγματά της για να δημιουργήσει εχθρότητες με μια άλλη».
Εδώ και πολλά χρόνια όμως στην Ελλάδα, αλλά ιδιαιτέρως στον χώρο των εθνικιστών, έχουν εισχωρήσει παγανιστικές και σατανιστικές τάσεις, Μάχονται με λύσσα την θρησκευτική πίστη του ελληνικού λαού υποκρινόμενοι ταυτόχρονα τους παραδοσιακούς και υπερασπιστές των ιερών και οσίων ενός Κολοκοτρώνη, ενός Μακρυγιάννη ή ενός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Τυφλωμένοι όλοι αυτοί από τις ιδέες που διέδωσαν ο Μιγκέλ Σερράνο και η Savitri Devi. Αυτοί οι δύο επιχείρησαν μια αποθέωση του Χίτλερ, μια παρουσίασή του ως ενσαρκωμένο θεό ή Αβατάρ που έκανε το χρέος του μέχρι να έρθει ο τελευταίος Αβατάρ. Σύφωνα με τον Ινδουισμό ο Κάλκι με το λευκό άλογο είναι ο τελευταίος Αβατάρ που θα δώσει τέλος στην εποχή Κάλι Γιούγκα ή αλλιώς στο Σιδηρούν Γένος του Ησιόδου. Αυτές τις ιδέες, μετά τον θάνατο του Χίτλερ, τις ανακάτεψαν με μπόλικο Ιουλιανό, Παγανισμό, Εωσφορισμό, Αποκρυφισμό, Βουδισμό και Ινδουισμό. Ήταν η απόπειρα να γίνει θρησκεία με δικό της θεό – τον Αδόλφο Χίτλερ – ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός. Φυσικά όλα αυτά αγγίζουν τα όρια του γελοίου, ειδικά όταν ο Σερράνο μας λέει πως ο Χίτλερ αποφάσισε να χάσει τον πόλεμο για να σωθεί ….ο μύθος. Ας δούμε όμως τι άποψη είχε ο Χίτλερ για τον Παγανισμό και τις θρησκείες γενικότερα. Οι απόψεις αυτές καταγράφτηκαν στις 14 Οκτωβρίου του 1941:
«Ο μορφωμένος άνθρωπος στέκεται με δέος μπροστά στη Δημιουργία, την οποία δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει, αλλά της οποίας το μέγεθος αντιλαμβάνεται· ο αμόρφωτος από την άλλη κινδυνεύει να περάσει στην αθεΐα, δηλαδή στην αποκτήνωση, όταν βλέπει ότι το κράτος, για λόγους σκοπιμότητας, χρησιμοποιεί στο θέμα της Εκκλησίας μια θεωρία που είναι ψευδής, ενώ στα υπόλοιπα στηρίζει τα έργα του στην καθαρή επιστήμη. Γι’ αυτό κράτησα πάντα το κόμμα απαλλαγμένο από τα εκκλησιαστικά. Θα υπήρχε κίνδυνος να ξεσηκωθούν οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες οπαδοί μου ο ένας εναντίον του άλλου και ν’ αλληλοχτυπιούνται στο κεφάλι με το δοχείο αγιασμού και τη Βίβλο.
Ο άνθρωπος, καταβεβλημένος ίσως από το παρελθόν, φοβάται αυτό που δεν μπορεί ή δεν μπορεί ακόμα να εξηγήσει, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε μεταφυσικό. Αν κάποιος έχει μεταφυσικές ανάγκες, δεν μπορώ να του δώσω το πρόγραμμα του κόμματος! Μέχρι όμως να φτάσει η επιστήμη να προσφέρει κάτι σε κάθε μεταφυσική ανάγκη, μπορεί να πάρει λίγο καιρό.
Γι’ αυτό δεν το θεωρώ σωστό να εμπλακώ τώρα σε μια διαμάχη με την Εκκλησία. Το καλύτερο είναι ν’ αφήσουμε τον χριστιανισμό να αργοσβήσει· ένας αργός θάνατος έχει κάτι το συμβιβαστικό: το δόγμα του χριστιανισμού καταρρέει μπρος στην επιστήμη.
Μου φαίνεται απερίγραπτα βλακώδες το ν’ αναστήσουμε τη λατρεία του Βόταν. Η αρχαία μας μυθολογία για τους θεούς είχε ξεπεραστεί όταν ήρθε ο χριστιανισμός, δεν ήταν πια βιώσιμη. Χάνεται πάντα μονάχα αυτό που έχει έρθει η ώρα του να δύσει! Ολόκληρος ο αρχαίος κόσμος τότε διχαζόταν ανάμεσα στα φιλοσοφικά συστήματα και την ειδωλολατρεία. Δεν είναι όμως επιθυμητή η αποχαύνωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ν’ απαλλαγεί κανείς από τον χριστιανισμό από το να τον αφήσει να σβήσει σταδιακά.
Ένα κίνημα όπως το δικό μας δεν πρέπει να επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να παρασυρθεί σ’ αυτόν τον μεταφυσικό τομέα εντελώς ανεξέλεγκτων συλλογισμών. Πρέπει να μείνει στον τομέα μιας ακριβούς επιστήμης. Το κόμμα δε θα έπρεπε να είναι υποκατάστατο της Εκκλησίας. Η αποστολή του είναι επιστημονικού-μεθοδικού χαρακτήρα.»
Αυτές οι απόψεις επιβεβαιώνονται ως χιτλερικές από τον Ντεγκρέλ στο βιβλίο «Χίτλερ για 1000 χρόνια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νέα Γενεά». Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός και η Σβάστικα είναι η λατρεία του Ήλιου. Με λίγα λόγια πιστεύουν πως ο Εθνικοσοσιαλισμός ήθελε να γυρίσει τον άνθρωπο σε μια βάρβαρη κατάσταση όπως αυτή που αναφέρει ο Σωκράτης στον πλατωνικό «Κρατύλο»:
«Μου φαίνονται ότι οι πρώτοι άνθρωποι που ήσαν εις τα Ελληνικά μέρη επίστευαν μόνον εκείνους τους θεούς, τους οποίους σήμερον πιστεύουν πολλοί βάρβαροι, δηλαδή τον ήλιον και την σελήνην και την γην και τα άστρα και τον ουρανόν. Και επειδή έβλεπαν ότι όλα αυτά κινούνται με ταχύτητα και τρέχουν, από αυτήν την φύσιν του τρέχω, το οποίον τότε ελέγετο «θέω», ονόμασαν αυτούς θεούς. Αργότερα δε το εννόησαν και όλοι οι άλλοι και με αυτό πλέον το όνομα τους ονομάζουν.»
Άλλοι πάλι έχουν βρει στον Παγανισμό την αχαλίνωτη ζωή που τους απελευθερώνει από την αυστηρή ηθική καταπίεση του Χριστιανισμού. Ακόμα όμως κι ο Έβολα απορρίπτει αυτή την ανοησία στο βιβλίο του «Παγανιστικός Ιμπεριαλισμός» που κυκλοφορεί επίσης από τη «Νέα Γενεά»:
«Αντιευρωπαϊσμός, αντισημιτισμός, αντιχριστιανισμός – αυτό είναι το σύνθημά μας. Το πιο ανόητο και παράλογο παραμύθι παρουσιάζει τον παγανισμό σαν συνώνυμο του υλισμού και της διαφθοράς, ενώ παρουσιάζει αντιθέτως μια εξωτική και αντιάρια θρησκεία, η οποία δημιουργήθηκε κατά την παρακμή μας, ως την πιο αγνή και αποκλειστική επανασύνθεση όλων όσων είναι πνευματικά, σχεδόν σαν να είχαν ήδη προκαθοριστεί από ολόκληρη την ιστορία του πολιτισμού. Και πόσο αυτή η δεισιδαιμονία εξακολουθεί να είναι σταθερά και βαθιά ριζωμένη στη σύγχρονη «πεφωτισμένη» μας νοοτροπία!»
Ο νεοπαγανισμός, τον οποίο μαχόταν ο Έβολα, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το πρότυπο της «Νέας Εποχής» που θέλει να δημιουργήσει ένα υπάνθρωπο ψυχή και σώματι. Κι όλα αυτά μάλιστα ο Ιταλός φιλόσοφος τα καταδίκαζε από το 1942. Φαίνεται εν τέλει ότι ο Ντεγκρέλ παραμένει διαχρονικός, κι όπου μπολσεβικισμός ας βάλουμε «Νέα Εποχή»: «Ο μόνος τρόπος για να πολεμήσεις είναι ο Χριστιανισμός». Αυτό έλεγε το 1936 ο ηγέτης του καθολικού και βασιλικού κόμματος, ενός βελγικού φασισμού, του Christus REX. Όσο για αυτούς που κατηγορούν την Εκκλησία για ορισμένους προδότες ιερείς και υποκριτές εκπροσώπους του Θεού ας τους απαντήσει ο Φύρερ τους:
«Βρίσκονται φυσικά ακόμη και μέσα στον κλήρο άνθρωποι που χρησιμοποιούν την ιερή αποστολή τους για την εξυπηρέτηση προσωπικών τους φιλοδοξιών, άνθρωποι που μέσα στον πολιτικό στίβο ξεχνούν με επιλήψιμο τρόπο ότι έπρεπε να είναι οι φορείς υψηλών κηρυγμάτων κι όχι οι πρωταγωνιστές δολοπλοκιών και συκοφαντιών. Αλλά για έναν τέτοιον ανάξιο, αντιπαρατάσσονται χίλιοι τίμιοι εκκλησιαστικοί, ολοκληρωτικά πιστοί στην αποστολή τους, που αναδύονται σαν νησίδες πάνω στον βούρκο της βρώμικης κι αναταραγμένης εποχής που ζούμε. Έτσι, πολύ λίγο, σχεδόν καθόλου, δεν έχω το δικαίωμα να κατηγορήσω την εκκλησία, αν ένα πρόστυχο άτομο ντυμένο με το ράσο του ιερωμένου, διαπράττει αδίκημα καθαπτόμενο των ηθών, όπως επίσης δεν έχω το δικαίωμα να την καταδικάσω όταν ένας άλλος, μέσα από τον αριθμό των μελών της, ξεχνά και προδίνει τον λαό του, τουλάχιστον στις μέρες μας, όπου κάθε στιγμή βλέπουμε τέτοιες προδοσίες. Κι ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις μέρες μας για έναν τέτοιον μόνο εφιάλτη, θα βρούμε χίλιους ιερωμένους που η καρδιά τους ματώνει για τις δυστυχίες που περνά το έθνος τους και που εύχονται για όλους τους συμπατριώτες τους να ‘ρθει μια μέρα που ο ουρανός θα τους χαμογελάσει ξανά. Σ’ όποιον απαντήσει ότι δεν τίθεται εδώ ζήτημα για μικρά προβλήματα μιας μέρας, αλλά για θέματα αρχής και δόγματος, πρέπει αναγκαστικά να του πούμε: Αν νομίζεις πως είσαι ο εκλεκτός που θα μας πει την αλήθεια κάνε το, αλλά να ‘χεις το θάρρος να το κάνεις όχι από την θέση ενός πολιτικού κόμματος – που θα το χρησιμοποιήσεις σαν υπόβαθρο – αλλά αντικαθιστώντας το άσχημο παρόν με το καλύτερο μέλλον που εσύ θα προτείνεις»
Ας μη φέρνουν όλοι αυτοί τον Φύρερ τους στο κρεβάτι του Προκρούστη προσπαθώντας να τον κόψουν ή να τον τραβήξουν για να τον στριμώξουν στις στενόμυαλες ιδεοληψίες τους. Είχα αναφέρει πολλές φορές ότι δεν ήταν ο Χριστιανισμός που σκότωσε τις αρχαίες θρησκείες. Η παρακμή του κόσμου, η πτώση της αυτοκρατορίας, ο θρησκευτικός συγκρητισμός που είχε εισάγει κάθε δεισιδαιμονία και ανατολική θεότητα στην Ευρώπη, αυτά ήταν τα συμπτώματα που επέφεραν το τέλος για τις αρχαίες θρησκείες. Ο Χριστιανισμός ήταν η επιστροφή στην ανθρώπινη κατάσταση που κατατρόπωσε τον υλισμό, την αθεΐα, τον ηθικό εκφυλισμό. Όσα καταλογίζονται εναντίον του πηγάζουν από τον Φιλελευθερισμό και τον Ελευθεροτεκτονισμό, κάτι που δηλώνει ο νοσταλγός των αρχαίων παραδόσεων, Ιούλιος Έβολα. Για αυτό εξάλλου αναφέρει, πολύ σωστά, πως οι σύγχρονοι υποστηρικτές του παγανισμού νοσταλγούν τα χρόνια της παρακμής της αρχαίας θρησκείας, δηλαδή των χθόνιων και υποχθόνιων θεοτήτων, τη σεληνιακή λατρεία και τις μητριαρχικές θεότητες. Ας αναφέρω ξανά τα λόγια του Χίτλερ, που πολλοί θέλουν να παραβλέπουν και επιλεκτικά αναφέρουν μόνο τι είπε για τον Ιουλιανό και για τον «μπολσεβικισμό της αρχαιότητας»:
«Μου φαίνεται απερίγραπτα βλακώδες το ν’ αναστήσουμε τη λατρεία του Βόταν. Η αρχαία μας μυθολογία για τους θεούς είχε ξεπεραστεί όταν ήρθε ο χριστιανισμός, δεν ήταν πια βιώσιμη. Χάνεται πάντα μονάχα αυτό που έχει έρθει η ώρα του να δύσει! Ολόκληρος ο αρχαίος κόσμος τότε διχαζόταν ανάμεσα στα φιλοσοφικά συστήματα και την ειδωλολατρεία.»
Αυτά τα λόγια αποδεικνύουν πως ο Μιγκέλ Σερράνο και η Savitri Devi ήταν εντελώς γελοίες περιπτώσεις ανθρώπων που διαστρέβλωσαν, όχι μόνο το κίνημα του Χίτλερ, αλλά ακόμα και τον ίδιο. Ας μην ξεχνούν πάντως αυτό που είπε ο φυλετιστής και φίλος του Χίτλερ, αλλά και γαμπρός του Βάγκνερ των Βαλκυριών και του Λυκόφωτος των θεών, Χιούστον Στιούαρτ Τσάμπερλαιν: «Ο Χριστός είναι η άρνηση του Ιουδαϊσμού και όχι η εξέλιξή του».
Ο αντιχριστιανισμός τους λοιπόν πηγάζει είτε από σκοτεινά συμφέροντα είτε από τα παιδικά τραύματα που τους άφησε η γιαγιά τους πηγαίνοντάς τους με το ζόρι στην εκκλησία κάθε Κυριακή, θέλοντας η καημένη να τους παραδώσει την παράδοση που της άφησαν οι πρόγονοί της. Πάντως δεν πηγάζει από τον αντισημιτισμό που προτάσσουν. Ας αποφασίσουν τουλάχιστον αν είναι χιτλερικοί ή χιμμλεροσερρανοντεβικοί. Εμείς πάντως είμαστε Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές με οδηγούς της Ιδέας μας τον Ίωνα Δραγούμη και τον Ιωάννη Μεταξά.
Αλέξανδρος Καρράς
Την μετάφραση του αποσπάσματος από το «Hitler’s table talk» έκανε Ελένη Παπαδοπούλου από το γερμανικό πρωτότυπο (Tischgespräche im Führerhauptquartier).
Αδόλφος Χίτλερ: «Έρμαια της αποτύφλωσης όσοι φυλετιστές διχάζουν θρησκευτικά τον λαό»
Περιφρόνηση και χλευασμός του Χίτλερ για τις εμμονικές ανοησίες του Χίμλερ!